MKL Competenica

Kurser

Våra kurser är till för dig som inte vill eller känner för att gå i terapi, utan vill ha hjälp med en specifik och konkret fråga. Vi ger dig instrument och hjälper dig att hitta motivation samt beslutsamhet, för att du ska kunna leva det liv du vill och drömmer om att få leva.

För mer information och anmälan till våra kurser, kontakta oss!

Kurs för dig som vill avsluta en relation

Du lever i en relation som inte längre känns rätt och vill avsluta förhållandet, men vet inte hur, kanske inte vågar, har svårt att börja prata om det med din partner, eller så ”tar det emot” att våga göra slut. Man är kanske för rädd för att förändra sitt liv (jag vet vad jag har men vet inte vad jag får), du kanske klandrar dig själv för att relationen inte fungerar och stannar kvar på grund av skuldkänslor. Eller så stannar du kvar för att du tycker synd om din partner. Allt det här känns läskigt men ock sååå lockande, och din själ skriker i sin tystnad!

Att avsluta en relation kan även betyda att avsluta relationen till släktingar, vänner, affärskompanjoner, till och med sin familj. Anledningarna kan vara många till varför du stannar kvar, när du egentligen vill gå och lämna allt bakom dig.

Att leva i ett slags limbo där du varken är närvarande i ditt förhållande, eller har någon egen frihet, är destruktivt och mycket energikrävande inte bara för dig, utan även för din partner. Vi hjälper dig att fatta de rätta besluten utifrån dina förutsättningar och innersta önskningar. Vi tittar även närmare på vad det är som står i vägen och hindrar dig från att fatta beslutet att stanna kvar, eller gå vidare från förhållandet. Vi identifierar vad det är som håller dig tillbaka, och rustar dig för framtiden, så att du mycket lättare kan fatta de viktiga besluten senare i livet.

Kurs för dig som tycker att du kört fast i livet

Den här kursen är för dig som vill gå vidare i livet men inte vet hur, när, eller vart. Du känner dig omotiverad, uttråkad och less på det mesta, både på jobbet och privat. Du vill vara någon annanstans, du vill göra något helt annat och kanske med någon annan. Du saknar utmaningar och energi, går för det mesta på rutiner, och känner att du bit för bit håller på att gå under. Du känner att det inte längre är du själv som bestämmer över ditt liv.

Ditt nuvarande liv känns tryggt, men oändligt trist. Du bävar inför att så här kommer det förbli om du inte samlar dina krafter, och börjar agera i stället för att reagera. Samtidigt kan det kännas skrämmande och läskigt att våga bryta sig ur och börja leva ett annat liv. Dina drömmar kan vara både stora som små, från att våga byta jobb, till att segla jorden runt, eller flytta till ett annat land. Varför inte starta eget, och kanske rentav utbilda dig till något helt annat nu i vuxen ålder?

Vi hjälper dig att fatta det rätta beslutet utifrån dina förutsättningar och innersta önskningar. Vi tittar även närmare på vad är det som står i vägen och hindrar dig, från att att börja agera och inte reagera i ditt liv. Vi hittar din blockering och rustar dig för framtiden, så du har mycket lättare att fatta de viktiga och nödvändiga besluten senare i livet.

Kurs för dig som vill lära dig att visa din ilska och ogillande på ett friskt, koncist och befriande sätt

Den här kursen är för dig som vill lära dig kunna visa din ilska när du inte längre vill vara tyst, och göra det på ett socialt accepterat och frigörande sätt. Att skarpt visa sitt ogillande handlar också om att lära sig sätta gränser och ramar, som känns bekväma för dig. När du sätter gränser för människor i din omgivning handlar det även om att ställa upp för dig själv, vilket är en otroligt stark och härlig känsla.

Varje gång du tvingar dig själv att vara tyst, och trycker ner ditt behov av att säga ifrån, eller höja rösten, så förlorar du en del av dig själv och känner att du sviker dig själv. Att stå emot andras agerande på ett friskt och bekvämt sätt just för dig utan nervositet, dåligt samvete eller panikkänslor, bygger upp din respekt för dig själv, och även från andra i din omgivning.

Du känner även att om du vågade säga ifrån så skulle din karriär komma igång på ett nytt sätt, och ditt förhållande skulle komma i bättre balans. Din självkänsla och ditt självförtroende skulle växa till helt nya nivåer.

Hej, mitt namn är Margareth Lewestam och jag är utbildad samtalsterapeut. Om du läser detta ser jag redan nu att du har viljan att förändra ditt liv. Tillsammans kan Du och jag hjälpa dig att hitta din viljestyrka.

MKL Competencia

Terapeut som vill ha kul!

Välkommen till ett första samtal!